21. listopada 2010.

Gusta juha od krumpira i poriluka

Kako dolaze sve hladniji dani, sve više uživamo u toplim juhama. 
Ovo je jedna od brzinskih juha iz talijanske kuhinje, gotova u roku od pola sata i vrlo zdrava zahvaljujući finom poriluku.

Sastojci za 4 osobe:
  • 250 g kratke tjestenine
  • 3 srednje velika krumpira
  • 3 manja poriluka
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 6 listića suhe mente
  • naribani Parmezan
  • 10 g maslaca
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 povrtna kocka za juhu
  • sol

    Postupak:
    • Ogulite krumpire i narežite ih na kockice
    • Dobro operite i očistite poriluk, te ga narežite na kolutiće
    • U loncu na maslinovom ulju i maslacu lagano popržite nasjeckani češnjak 
    • Čim češnjak požuti dodajte krumpire i poriluk te sve lagano pržite stalno miješajući
    • Dodajte 1.5 l kipuće vode (na taj način navodno se gubi manje dragocjenih sastojaka prilikom kuhanja, nego da dodate hladnu vodu), kocku za juhu, listiće mente i malo soli. Kuhajte 25 minuta na laganoj vatri, poklopljeno
    • Oko 10 minuta prije kraja dodajte tjesteninu. Točno vrijeme kuhanja tjestenine provjerite na pakiranju (nema ništa gore nego raskuhana tjestenina!!)
    • Pojačajte vatru i svako malo miješajte kako se tjestenina ne bi zalijepila. 
    • Ova juha je dosta gusta, te ako volite nešto rjeđu, slobodno dodajte još malo vode
    • Poslužite toplo, posipano s parmezanom

    Nema komentara: